No Result
View All Result
לא רציונלי
  • בית
  • דיגיטל
  • בית
  • דיגיטל
No Result
View All Result
לא רציונלי
בית ניסוי בקטנה

דחיפה קלה לחיים בריאים יותר

מדינות רבות החלו לגייס מומחים בכלכלה התנהגותית כדי לייצר דחיפות קלות לאזרחים שלהם על מנת לשפר את אורח חייהם ואת המצב במדינה,כנסו לראות דוגמא קטנה לדחיפה גדולה

Irrational by Irrational
מרץ 2, 2021
in לא רציונליות, ניסוי בקטנה, קבלת החלטות
0
דחיפות קלות
0
שיתופים
36
צפיות
Share on FacebookShare on Twitter
זמן קריאה מוערך : 2 דקות בלבד!

דחיפות קלות

דמיינו לעצמכם שאתם מחליפים ליום אחד את ראש הממשלה שלנו, וגיליתם שיש מגפת יתר לחץ דם בקרב אזרחי המדינה ועליכם לקבל החלטה איך לצמצם את כמות צריכת המלח בקרב האזרחים. הרעיונות הראשונים שיעלו לכם לראש יהיו כנראה להטיל קנס על הציבור, להעלות מס על צריכת מלח, לשנות רגולציה ועוד ועוד… רעיונות אלה מבורכים אך יש דרך קלה יותר.

ממש לפני עשור

ממשלת ארגנטינה התמודדה בדילמה הזו , באותם ימים(שנת 2011) כל תושב ארגנטינה צרך בממוצע 13 גרם מלח ביום, כאשר המלצת ארגון הבריאות הבינלאומי קבע שאין לצרוך מעל 5 גרמים ליממה.

אז מה עושים כדי להוריד את צריכת המלח?

הצעד המשמעותי ביותר שעשו בממשלה ארגנטינה היה איסור על מלחיות במסעדות, או יותר נכון איסור על הנחת מלחיות במסעדות כשהלקוחות מתיישבים בשולחן. מהלך זה נועד בשביל "לאלץ" את הסועדים קודם לטעום את המנה ורק אז לבקש בצורה אקטיבית את המלח מהמלצר. רבים מאיתנו מקבלים החלטה האם לשים מלח אפילו בלי שטעמנו את המנה, פשוט כי אנחנו אוהבים מלח, או יוצאים מנקודת הנחה שחסר מלח באוכל. כאשר המלחייה לא נמצאת על השולחן אנחנו צריכים להמתין למלצר – לבקש מלחייה – לחכות למלחייה ורק אז לשים את המלח, רבים מאיתנו יעדיפו להתפשר על האוכל ולא לחכות למלצר ובכך ממשלת ארגנטינה יצרה "דחיפה קלה" לאזרחים ואילצה אותם בלי מודעות לצמצם את צריכת המלח שלהם במסעדות.

מה אנחנו יכולים ללמוד מזה?

נסו לחשוב על הפעולה שהייתם רוצים שתקרה, לצורך הדוגמא בעל מסעדה רוצה לצמצם את כמות צריכת הרטבים במסעדה להגדלת ריווחיות וצמצום הוצאות, ישנם מספר אופציות שניתן לעשות אך אם ניקח את הניסוי בקטנה שדיברנו עליו עכשיו ההמלצה הייתה פשוט לא להגיש רטבים לשולחן אלא לחכות שהלקוחות יבקשו, נכון יש אלמנט חוויתי בהגשת הרטבים לסועדים ומסעדנים רבים רוצים שזה יהיה חלק מתהליך הסעודה לכן לאותם מסעדנים ההמלצה היא לחפש בקבוקי רטבים עם פקק קטן וצר יותר על מנת שההוצאה תהיה איטית יותר והרוטב לא ישפך מהבקבוק, הסועדים באים בשביל האוכל פחות בשביל הרטבים לכן מה שיוצא הסועד מרוצה, לרוב החלטת על כמות הרוטב שתהיה בצלחת לא מחושבת על ידי הסועד אלא כמה שנשפך יותר טוב, הקטנת פתח לטווח ארוך תראה צמצום בהוצאות.

רוצה לקבל אחד לחודש מאמרים נבחרים?

Tags: דחיפות קלותניסוי בקטנה
פוסט קודם

צמצום אפשרויות לקבלת החלטה

פוסט הבא

איך אנחנו מקבלים החלטות?

Irrational

Irrational

פוסט הבא
קבלת החלטות

איך אנחנו מקבלים החלטות?

מומלץ עבורך

תורת התועלת

תורת התועלת – הגדרה, סקירה ודוגמאות

9 חודשים ago
ששת כובעי החשיבה של בונו

ששת כובעי החשיבה של בונו

10 חודשים ago

תקראו למטה

משווקים, פוליטיקאים, בעלי עסקים ועוד רבים למדו את השיטה איך לשחק במערכות ההפעלה של בני האדם והם מנצלים את זה יום - יום לטובתם האישית.


הבלוג הזה נכתב כדי לחשוף בפניכם את תובנות הכלכלה ההתנהגותית שמפתחות מדי יום.
בבלוג תוכלו למצוא דרכים מעניינות כיצד להטמיע את הרצונות שלכם באנשים מסביבכם וכיצד מערכת קבלת ההחלטות שלנו מתנהגת כאשר היא צריכה להחליט.

מקווה שתתחברו לתוכן הבלוג, תרגישו חופשיים לשתף
בתחושות וברגשות שלכם כלפי הנכתב כאן

קטגוריות

  • דיגיטל
  • הטיות קוגנטיביות
  • לא רציונליות
  • ניסוי בקטנה
  • עסקים
  • קבלת החלטות

מאמרים אחרונים

  • תורת התועלת – הגדרה, סקירה ודוגמאות
  • ששת כובעי החשיבה של בונו
  • שנאת ההפסד – הגדרה, סקירה ודוגמאות
  • אפקט הבעלות – הגדרה, סקירה ודוגמאות
  • אפקט הצופה מהצד – הגדרה,סקירה ודוגמאות

ניוזלטר לא רציונלי

© 2021 Irrational | כל הזכויות שמורות

No Result
View All Result
  • בית
  • דיגיטל

© 2021 Irrational | כל הזכויות שמורות