הטיית ההווה
איך לחסוך כסף זו שאלה ששווה הרבה מאוד כסף, אחת ההטיות הקוגניטיביות החזקות אשר מופעלות עלינו כבני אדם הינה הטיית ההווה, הנטייה של אנשים לרצות דברים בהווה מאשר בעתיד, מאחר והתוצאה הצפויה בעתיד נתפסת כבעלת ערך מופחת מאשר התוצאה הנתפסת בהווה. איך נוכל להרגיש בנוח לחסוך 2,500 שקל לעוד 20 שנה שאתמול הייתה ההשקה של אייפון 12, כנראה שלא נצליח לעמוד בפיתוי וכמעט תמיד נעדיף לקנות את האייפון ו"בהמשך הדרך נחסוך". במאמר זה לא נדבר כיצד המדינה מאלצת אותנו לחסוך אלא כיצד אנחנו יכולים לחסוך מרצוננו ולעשות את זה אפילו דיי בקלות.
אז איך לחסוך?
בנוסף להטייה הזו, אחת הבעיות שמונעות מאיתנו לחסוך כסף היא תהליך החיסכון, בשביל לבצע פעולה אקטיבית של חיסכון אנחנו זקוקים להיכנס לאינטרנט, לחשוב איך וכמה לחסוך, למלא פרטים, לשלוח טפסים, לחכות לאישור ואז במקרה הטוב סכום החיסכון עובר לאחר X ימי עסקים, עצם המחשבה על הפעולות האלה מעודדות את מערכת 1(למאמר "איך אנחנו מקבלים החלטות") לא לחסוך ולהמשיך לחיות את הטיית ההווה.
במיוחד בשביל להתמודד עם הטייה זו פותחו מס' אפליקציות אשר מחוברות לחשבון הבנק שלכם ואתם יכולים להגדיר בהם מראש את סכום החיסכון שתרצו לחסוך ובכל פעם שתלחצו על הכפתור הסכום הזה יחסך עבורכם, בלי למשוך זמן, בלי להתלבט, רצית – חסכת מאוד קל וידידותי. מטרת האפליקציה הזו היא לתפוס את הרגע שהאדם "בשל"(להרחבה בנושא קראו את המאמר קר,חם,רותח,מחליטים) לבצע את פעולת החיסכון ולאפשר לו לעשות את זה במינימום מאמץ.
מה אנחנו יכולים ללמוד מזה?
קודם כל, נסו להפוך את תהליך הפעולה שאתם מנסים שהגולש יבצע לידידותית ופשוטה, כאשר מישהו רוצה לעשות משהו הוא מגיע למצב בשלות מסוים ובשביל לסיים את התהליך הוא זקוק לכם, אילולא חוויה פשוטה וקלה לביצוע רמת הבשלות והחימום של הפעולה אצל אותו אדם יורדת ואיתה סיכויי הביצוע שלו, לכן חישבו על הפעולה שאתם רוצים שהאדם יעשה ונסו להיות במקומו פעם במס' שבועות ולהרגיש איך התהליך הזה קורה והאם הוא יכול לפספס את ההזדמנות בגללכם ולאו דווקא בגללו.