ניסוי בקטנה
פעם חשבתם לעצמכם מה הסיפור מאחורי הגדלים של כוסות הקפה, נכון יש אלמנט של יופי, נוחות, טקסטורה ונפח אבל האם חשבתם לעצמכם מה ההבדל בכמות הנוזלים שאנחנו מוזגים לכל סגנון של כוס?
האם יש הבדל בין כוס רחבה וצרה לעומת כוס ארוכה ודקה?
חוקרים מאוניברסיטת קורנל מצאו שכמות המשקה שאדם שופך לתוך הכוס תלויה בצורת הכוס ולאו דווקא בכמות הנוזלים שרצה אותו אדם ששפך את המשקה.
תוצאות המחקר הראו ש28% מהגברים שפכו יותר מיץ בארוחת הבוקר לכוסות קצרות ורחבות מאשר לכוסות דקות וארוכות.
ככל שהכוסות גבוהות יותר התפיסה של כמות הנוזלים עולה בהתאם, לרוב איננו יודעים כמה מיץ אנחנו רוצים לשתות אלא פשוט מוזגים, ההקשר שאנו עושים בין גובה המיץ בכוס לבין כמות המיץ שאנחנו רוצים הינו ישיר וככול שגובה המיץ גבוהה יותר ככה המוח בטוח שהוא שם יותר מיץ, המוח שלנו לא יודע להעריך נכון את כמות הנוזלים שהוא מזג אלא בצורה ויזואלית ככול שגובה המיץ גבוה יותר ככה יש יותר מיץ.
"אנשים מעריכים בדרך כלל שכוסות גבוהות מחזיקות יותר נוזלים מאשר כוסות רחובות וצרות עם אותו נפח, הם ממקדים את תשומת הלב בגובה שהנוזל מגיע אליו ולא על רוחב הנוזל שהגיע אליו"
ניסוי נוסף גילה שברמנים מזגו 20.5% יותר אלכוהול לכוסות רחבות ונמוכות מאשר לכוסות גבוהות ודקות.
מה אנחנו יכולים ללמוד מזה?
קודם כל, אנחנו יכולים להבין שהתפיסה שלנו כבני אדם שגויה וכאשר ההחלטה מתבצעת על ידי מערכת 1 אנחנו יכולים לנווט אנשים לעבר הרצונות שלנו(למאמר על מערכת קבלת ההחלטות שלנו), אם לדוגמא יש לובי של קבלת קהל ואתה רוצה לחסוך בכמות המים שאנשים שמים לעצמם בכוס נסה להחליף את הכוסות הקיימות לכוסות ארוכות וצרות יותר דבר זה יכול לחסוך לך עד 30% מצריכת הנוזלים שאנשים משתמשים בלובי ובכלל.
בנוסף, אם אתם בדיאטה, ואתם רוצים לאכול פחות אבל לא מצליחים? נסו לקחת את האוכל בצלחת קטנה ועמוקה האפקט של גובה האוכל "יעבוד" על המוח שלכם בכמות האוכל שאתם לוקחים וכך תהיו שבעים מהכמות שלקחתם עוד לפני שהתחלתם לאכול.
באופן כללי, נסו להיות יצרתיים ולחשוב איך התפיסה של גבוהה = יותר במטבח שלכם ובצורות ההגשה שיש לכם בבית או בעסק, בטוח תמצאו דרכים מעניינות להשפיע על הקרובים אליכם בלי שהם בכלל ישימו לב לזה.
איזה עוד מוצרי מטבח מצאתם שאפשר לשנות ולהגדיל \ להקטין את הצריכה שלנו?
שתפו אותנו..